Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ποδηλάτες παντός καιρού.

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση


Το κρύο και η βροχή δε μας πτόησε και πραγματοποιησαμε και τη δεύτερη(2) συνάντηση μας μπροστά από το χώρο του Κουρσούμ Τζαμί. Αυτή η συνάντηση μας είχε το χαρακτήρα μιας χαλαρής συνάντησης με ζεστό καφέ και νόστιμα πιτάκια και ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην μετακίνησή μας μέσα στη πόλη και όχι μόνο.

Νέοι και παλιοί φίλοι κατέθεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την περαιτέρω πορεία των ποδηλατικών δράσεων προκειμένου να συμβάλλουμε με τις εκδηλώσεις μας σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών – οδηγών και ποδηλατιστών.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ο επόμενος στόχος της ποδηλατοσυνάντησης να είναι της ενημέρωσης των πολιτών και μαθητών με μια μεγαλύτερη ενημερωτική προσπάθεια με διάφορα μέσα.

Επιβεβαίωσαμε και πάλι ότι βασικός στόχος των Φίλων του Ποδηλάτου και Φίλων Ποδηλατιστών είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στη πόλη των Τρικάλων. Διότι μόνο με ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα εξασφαλιστεί η ασφαλή μετακίνηση των εκατοντάδων ποδηλατιστών που μετακινούνται κάθε μέρα στα Τρίκαλα και παράλληλα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον Πόλη.

Στη συζήτηση προτάθηκε η ανάγκη στη επόμενη συνάντηση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ποδηλατοδρομίας να οργανωθεί-μαζί με την ενημέρωση- και ένα ψήφισμα με τα παραπάνω αιτήματα και να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς κ.α.

Ο κρύος καιρός και η βροχή που ενέκυψε αμέσως μετά επέτρεψε μόνο για λίγο να στησουμε την ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας ποδηλάτου του 19ου αιώνα. Ένας αιώνας που είναι η απαρχή χρήσης(εφεύρεσης) του ποδηλάτου. Δηλαδή πως φτάσαμε από το πρώτο ξύλινο ποδήλατο στο σημερινό μεταλλικό ποδήλατο. Μια έκθεση η οποία θα την πραγματοποιήσουμε και πάλι με φωτογραφικό υλικό και από τον 20 αιώνα.

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Δυστυχώς πτωχεύσαμε


Θα είμαι και εγώ εκεί !

Δυστυχώς κύριοι και εμείς πτωχεύσαμε, αλλά και εσείς δε πάτε πίσω.
Για αυτό καλά θα κάνατε να αφήσετε το auto.
Γιατί σας βλέπω να πάτε με το γαϊδουράκι, αλλά επειδή δεν υπάρχει ούτε γαϊδουράκι, πάρτε το ποδηλατάκι, να πάρετε αεράκι, και ελάτε στο Κουρσούμ Τζαμί να φάτε το γλυκάκι και το τυροπιτάκι.

Θα είμαι και εγώ εκεί !

Χαρίλαος Τρικούπης

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Οι Πίτες ζεσταίνονται τα ποδήλατα λαδώνονται.


Όλα έτοιμα για τη 2η συνάντηση μας.


Να ευχαριστήσουμε την ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Τον συνεταιρισμό της κ.κ. Καράς Ελένης-Πατουλιώτη Παναγιώτη που δραστηριοποιείται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Τρικάλων με έδρα το Μεγαλοχώρι τηλ. 2431056160.
Πρόκειται για έναν συνεταιρισμό που παράγει προϊόντα ντόπιας Τρικαλινής παραγωγής και Παράδοσης όπως Χωριάτικες πίτες με χειροποίητο φύλλο κ.α.

Η συνάντηση των ποδηλάτων και ποδηλατιστών θα γίνει 26 Μαρτίου μέρα Πέμπτη και ώρα 4.30 μ.μ. μπροστά από το Κουρσούμ Τζαμί

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Μετά τας εθνικάς εορτάς!


26 Μαρτίου τελευταία Πέμπτη η 2η Συνάντησή μας

Θα «κατασκηνώσουμε» μπροστά από το Κουρσούμ Τζαμί.
Θα πιούμε καφεδάκι,(δικό μας καφεδάκι), θα δοκιμάσουμε νόστιμα πιτάκια που τα προσφέρει γνωστή βιοτεχνία της περιοχής μας, η φίλη μας η Βασίλκα θα μας κεράσει Γλυκό, αν καμιά φίλη-ος μας ποδηλάτισσα-της γιορτάζει τον λένε Βαγγέλη – Λίτσα κ.ά. δε θέλουμε τραπέζι, αλλά ένα ποτό για τα χρόνια πολλά δε θα είχαμε αντίρρηση.
Ά.. θα στήσουμε και μια μικρή έκθεση Φωτο από ποδήλατα του 19ου αιώνα, δηλαδή από το 1800 και βάλε.
Θα εκθέσουμε και μια φωτογραφία με τον Καραϊσκάκη σε ποδήλατο, τώρα ψάχνουμε αν είναι αυθεντική, και βέβαια θα την εκθέσουμε και αυτή!
Για τον Τρικούπη δε το συζητάμε μετά το «δυστυχώς επτωχεύσαμε», η τότε επιτήρηση των Ευρωπαίων - σαν τη σημερινή που μας κάνουν τη ζωή παξιμάδι- είχε κατασχέσει και τα ποδήλατα για να πληρωθούνε.
Βέβαια και τα ποδήλατα, γιατί τα ποδήλατα τον 19ο αιώνα ήταν κάτι σαν τα σημερινά αυτοκίνητα.
Η μόνη διαφορά ήταν ότι τα πρώτα δεν σκότωναν, ενώ τα δεύτερα "θερίζουν" ανθρώπους.
Αυτά τα λίγα σήμερα και θα επανέλθουμε και με τις δικές σας προτάσεις και σχόλια.