Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Μεγαλειώδης η Ποδηλατοπορεία-Διαμαρτυρία των ποδηλατιστών-ποδηλάτων Τρικάλων.



Δεκάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας έδωσαν το παρόν στο Προσκλητήριο της 2ης Πανελλαδικής ποδηλατοπορείας-Διαμαρτυρίας



Μια ποδηλατοπορεία –Διαμαρτυρία που έγινε συγχρόνως σε 33 πόλεις της Ελλάδος.


Η ποδηλατοπορεία στα Τρίκαλα ξεκίνησε από την πλατεία Πολυτεχνείου (κεντρική) την 12η ώρα, διέσχισε την Κονδύλη και στη συνέχεια άλλους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο Δημαρχείο Τρικάλων με συνθήματα και σφυρίγματα των ποδηλατιστών «Θέλουμε Ποδηλατοδρόμους Τώρα»!!





























Γιατί θέλουμε ποδηλατοδρόμους


Σήμερα καβαλάμε τα ποδηλάτα μας


12 το μεσημέρι από Πλατεία Πολυτεχνείου

Καβαλάμε τα ποδήλατά μας για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό των αρμοδίων έναντι των ποδηλατιστών, συμμετέχοντας σ΄αυτή τη μεγάλη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία που γίνεται συγχρόνως σε πάνω από 33 πόλεις σ΄όλη την Ελλάδα..
Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες σήμερα στέλνουνε από τα Τρίκαλα το δικό μας ποδηλατικό μήνυμα τόσο προς τους τοπικούς αρμόδιους που αδιαφορούν για τη ζωή των ποδηλατιστών, των πεζών, των ευπαθών ομάδων, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά, ηλικιωμένους, μητέρες με καροτσάκια, που βλέπουν την πόλη κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο εχθρική, όλο και πιο απροσπέλαστη.
θα διασχίσουμε τον ποδηλατοδρόμο της Κονδύλη γιατί θέλουμε βιώσιμες πόλεις που να εξυπηρετούν τον πολίτη και τον άνθρωπο και για να καταδείξουμε την ασυνέπεια των Δημοτικών αρχών που όχι μόνο δεν παρέδωσαν αυτόν το ποδηλατοδρόμο-πεζόδρομο (ασφαλή) στους ποδηλάτες και τους πεζούς, αλλά απεναντίας τον παρέδωσαν βορά σε κάθε είδους καταπατήσεις (αυτοκίνητα-τραπεζοκαθίσματα-εμπορεύματα κ.α).

Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

2η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία-Διαμαρτυρία


Θέλουμε Βιώσιμες Πόλεις

Κυριακή 10 Μαΐου 12 μ.μ ξεκινάμε από Πλατεία Πολυτεχνείου (κεντρική) – Κονδύλη (πεζόδρομος-Κρυστάλη-Ματαραγκιώτου-Νικοτσαρά-25η Μαρτίου- τερματίζουμε Ασκληπιείο Τρίκκης


Kαλούμε όλους του ποδηλάτες της πόλης και όχι μόνο. Όλους του Τρικαλινούς που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για την μετακίνησή τους σε μια ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία για την έλλειψη ποδηλατοδρόμων στα Τρίκαλα, μια πόλη που τα ποδήλατα είναι περισσότερα από οποιανδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδος.
Οι δημοτικές αρχές και η σημερινή δημοτική αρχή έκαναν ελάχιστα πράγματα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ποδηλάτες. Η φετινή 2η ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία μας, όπως και η περσινή, τα προβλήματα της έλλειψης ποδηλατοδρόμων και άλλων ποδηλατικών αιτημάτων τα συνδέουμε συγχρόνως και με τους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης που μένουν αναξιοποίητοι. Στην 1η Πρώτη ποδηλατοπορεία διασχίσαμε την Ασκληπιού - μια κεντρική λεωφόρο που δεν έχει κανένα ποδηλατόδρομο - και καταλήξαμε στο Μύλο του Ματσόπουλου σ΄ ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα του 19ου αιώνα, το οποίο ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως.
Φέτος θα διασχίσουμε τον ποδηλατοδρόμο της Κονδύλη για να καταδείξουμε την ασυνέπεια των Δημοτικών αρχών που όχι μόνο δεν παρέδωσαν αυτόν το ποδηλατοδρόμο (ασφαλή) στους ποδηλάτες και τους πεζούς, αλλά απεναντίας τον παραδίδουν βορά σε κάθε είδους καταπατήσεις (αυτοκίνητα-τραπεζοκαθίσματα-εμπορεύματα κ.α). Η ποδηλατοπορεία μας θα καταλήξει στον Ασκληπιείο της Πόλης σ΄ αυτό το εγκαταλειμμένο θησαυρό των Τρικάλων που και πάλι η εκάστοτε δημοτική αρχή τόσα χρόνια δεν τον έχει αξιοποιήσει ανάλογα.
Οι Φίλοι Ποδηλάτου-Φίλοι Ποδηλάτες filoipodilatou.blogspot.com των Τρικάλων επέλεξαν τη συγκεκριμένη διαδρομή η οποία διευκολύνει να λάβουν μέρος μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες για να στείλουν και τα Τρίκαλα το δικό τους ποδηλατικό μήνυμα τόσο προς τους τοπικούς αρμόδιους που αδιαφορούν για τη ζωή των ποδηλατιστών, των πεζών, των ευπαθών ομάδων, άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, μητέρες με καροτσάκια, που βλέπουν την πόλη κάθε μέρα να γίνεται όλο και πιο εχθρική, όσο και σ΄όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Καβαλάμε τα ποδήλατά μας για να δείξουμε την αντίθεσή μας στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό των αρμοδίων έναντι των ποδηλατιστών συμμετέχοντας σ΄αυτή τη μεγάλη Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία που γίνεται συγχρόνως σε πάνω από 33 πόλεις σ΄όλη την Ελλάδα.

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Η 2η ποδηλατοπορεία στα Τρίκαλα


Πλατεία Πολυτεχνείου (κεντρική) – Κονδύλη (πεζόδρομος-Κρυστάλη-Ματαραγκιώτου-Νικοτσαρά-25η Μαρτίου- Ασκληπιείο Τρίκκης


Η φετινή 2η ποδηλατοπορεία-διαμαρτυρία όπως και η περσινή δεν περιορίζεται μόνο στο να καταδείξουμε την έλλειψη ποδηλατοδρόμων και άλλων ποδηλατικών αιτημάτων στα Τρίκαλα, αλλά συγχρόνως θέλουμε να τη συνδέσουμε και με τους πολιτιστικούς θησαυρούς της πόλης μας. Στην 1η Πρώτη ποδηλατοπορεία διασχίσαμε την Ασκληπιού και καταλήξαμε στο Μύλο του Ματσόπουλου σ΄ ένα αρχιτεκτονικό οικοδόμημα του 19ου αιώνα, το οποίο ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως.
Φέτος θα διασχίσουμε τον ποδηλατοδρόμο της Κονδύλη για να καταδείξουμε την ασυνέπεια της Δημοτικής αρχής που όχι μόνο δεν παρέδωσε αυτόν το ποδηλατοδρόμο-πεζόδρομο (ασφαλή) στους ποδηλάτες και τους πεζούς, αλλά απεναντίας τον παραδίδει βορά σε κάθε είδους καταπατήσεις (αυτοκίνητα-τραπέζια-εμπορεύματα κ.α). Η ποδηλατοπορεία μας θα καταλήξει στον Ασκληπιείο της Πόλης σ΄ αυτό το εγκαταλειμμένο μεγάλο θησαυρό των Τρικάλων που και πάλι η κάθε δημοτική αρχή τόσα χρόνια δεν τον έχει αξιοποιήσει ανάλογα.

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

2η Πανελλαδική ποδηλατοπορεία Κυριακή 10 Μαΐου




Η αφίσα των Τρικάλων όπως την εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο γραφίστας και ενεργός ποδηλάτης, ο Στέφανος Σκουρβουλιανάκης, γνωστότερος στους κύκλους των ποδηλατών και ποδηλατισσών με το ψευδώνυμο «Bin Podilanden» (Μπιν Ποδη-Λάντεν).

Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Καλές Ποδηλατοπεταλιές να πιάσουμε το Μάη





Καλή Πρωτομαγιά