Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ποδηλάτες παντός καιρού.

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση


Το κρύο και η βροχή δε μας πτόησε και πραγματοποιησαμε και τη δεύτερη(2) συνάντηση μας μπροστά από το χώρο του Κουρσούμ Τζαμί. Αυτή η συνάντηση μας είχε το χαρακτήρα μιας χαλαρής συνάντησης με ζεστό καφέ και νόστιμα πιτάκια και ανταλλαγής απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην μετακίνησή μας μέσα στη πόλη και όχι μόνο.

Νέοι και παλιοί φίλοι κατέθεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την περαιτέρω πορεία των ποδηλατικών δράσεων προκειμένου να συμβάλλουμε με τις εκδηλώσεις μας σε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών – οδηγών και ποδηλατιστών.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ο επόμενος στόχος της ποδηλατοσυνάντησης να είναι της ενημέρωσης των πολιτών και μαθητών με μια μεγαλύτερη ενημερωτική προσπάθεια με διάφορα μέσα.

Επιβεβαίωσαμε και πάλι ότι βασικός στόχος των Φίλων του Ποδηλάτου και Φίλων Ποδηλατιστών είναι να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο Δίκτυο Ποδηλατοδρόμων στη πόλη των Τρικάλων. Διότι μόνο με ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα εξασφαλιστεί η ασφαλή μετακίνηση των εκατοντάδων ποδηλατιστών που μετακινούνται κάθε μέρα στα Τρίκαλα και παράλληλα θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον Πόλη.

Στη συζήτηση προτάθηκε η ανάγκη στη επόμενη συνάντηση, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ποδηλατοδρομίας να οργανωθεί-μαζί με την ενημέρωση- και ένα ψήφισμα με τα παραπάνω αιτήματα και να αποσταλεί στους αρμόδιους φορείς κ.α.

Ο κρύος καιρός και η βροχή που ενέκυψε αμέσως μετά επέτρεψε μόνο για λίγο να στησουμε την ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας ποδηλάτου του 19ου αιώνα. Ένας αιώνας που είναι η απαρχή χρήσης(εφεύρεσης) του ποδηλάτου. Δηλαδή πως φτάσαμε από το πρώτο ξύλινο ποδήλατο στο σημερινό μεταλλικό ποδήλατο. Μια έκθεση η οποία θα την πραγματοποιήσουμε και πάλι με φωτογραφικό υλικό και από τον 20 αιώνα.

8 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει που είμασταν λίγοι,δεν βοήθησε και ο καιρός. Αρκεί κάθε φορά να ευαισθητοποιούνται περισσότερα άτομα στο θέμα του ποδηλάτου και να έρχονται στις συναντήσεις που κάνουμε. Αρχή είναι ακόμα , σιγά σιγά θα οργανωθούμε περισσότερο και θα κάνουμε μεγαλύτερα πράγματα.
    Όλα καλά χθες , κουβεντούλα , καφεδάκι, τυροπυτάκια, έκθεση φωτογραφίας ποδηλάτου και πολλές απόψεις από καινούρια και παλιά παιδιά των "ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε αχχιλεα ειμασταν λιγοι αλλα καλοι...
    την επομενη φορα θα γινουμε πολλοι και καλυτεροι....
    χαρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό ξεκίνημα στην προσπάθειά σας!
    Κάπως έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς 1,5 χρόνο πριν, με λίγους ανθρώπους, που είχαν όμως θέληση και ήταν αποφασισμένοι για να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή των Κορινθίων! Και σιγά σιγά με κάποια θετικά αποτελέσματα! Το ίδιο πιστεύουμε θα κάνετε κι εσείς! Η ομάδα απ' ότι φαίνεται δείχνει δυνατή!
    Αγωνιστικούς ποδηλατικούς χαιρετισμούς από Κόρινθο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να' σαι καλά φίλε ποδηλάτη από την Κόρινθο.
    Το θέμα είναι πως στα Τρίκαλα το ποδήλατο βρίσκεται στην ζωή πολλών Τρικαλινών καθημερινά . Νέοι , μικρά παιδιά , ηλικιωμένοι , μετακινούνται καθημερινά με το ποδήλατο. Προσπαθούμε λοιπόν να φέρουμε κοντά σ'αυτήν την προσπαθειά μας τον κάθε ποδηλάτη αυτής της πόλης . Να αποκτείσουμε περισσότερη μάζα , να κάνουμε το χόμπι μας και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας σαν πολίτες αυτής της πόλης ως ποδηλάτες .
    Να απαιτήσουμε τον σεβασμό από τους οδηγούς αυτοκινήτων , όπως τον ίδιο σεβασμό δείχνουμε και εμείς όταν χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας απέναντι σε άλλους ποδηλάτες και πεζούς .
    Όσο γι' υτούς που βρίσκονται ψηλά στην εξουσία και αδιαφορούν για τα δικαιώματα μας ως ποδηλάτες έχω να τους πω: όσο δεν μας σέβονται θα μας φοβούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από ότι φαίνεται οι λίγοι σχεδόν πάντα ξεσηκώνουν τους πολλούς χε, χε! Οι πολλοί χρειάζονται "σπρώξιμο"! Έχετε παράδοση στο ποδήλατο, οπότε έχετε τα φόντα! Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε.
    Σας στέλνουμε κουδουνίσματα από την Δράμα!
    Ντρίννν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την Κυριάκή 5-4-2009 11:00 πμ στην κεντρική πλατεία της πόλης ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα μοιράσει 120 ποδήλατα σε φοιτητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ .
    Κύριε δήμαρχε ποδήλατα έχουμε , ποδηλατόδρομους όμως όχι .
    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας λοιπόν στην κεντρική γέφυρα την Κυριακή 5-4-2009 μπας και ιδρώσει λίγο το αυτί τους .

    ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΕΧΟΥΜΕ – ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ

    Σεβασμός στους ποδηλάτες-ποδηλάτισσες ΤΩΡΑ!
    Έχετε πνίξει την πόλη με αυτοκίνητα και ελεγχόμενους χώρους στάθμευσης ($$$$$).

    Δε ζητάμε πολλά, ζητάμε τα αυτονόητα
    • Να υλοποιηθεί επιτέλους το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Πόλη.
    • Να εγκατασταθούν σταντ ποδηλάτων (που είναι απελπιστικά λίγα σε σχέση με τα πολλά ποδήλατα που κυκλοφορούν στη πόλη).
    • Ανυποχώρητη εφαρμογή του ΚΟΚ και βελτίωσή του για το σεβασμό των πεζών και των ποδηλάτων, και ιδιαίτερα εκεί που έχουν προτεραιότητα, όπως οι διαβάσεις κτλ.
    • Απελευθέρωση των πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών από αυτοκίνητα, και άλλα αντικείμενα που παρεμποδίζουν τη μετακίνηση ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων πολιτών.
    Αντί για αυτά, οι υπεύθυνοι φορείς μας προσφέρουν απλόχερα:
    • Κατεστραμμένο οδικό δίκτυο από τις εργολαβίες (οπτικές ίνες, φυσικό αέριο), με τρύπες, πρόχειρα μπαλώματα, χώματα και πέτρες.
    • Κατεστραμμένα πεζοδρόμια
    • Ανύπαρκτες ράμπες για ΑΜΕΑ, παιδικά καροτσάκια, ποδήλατα
    • Ξεβαμμένες διαβάσεις
    • Ένα Διαλυμένο και παρατημένο ποδηλατόδρομο, ο οποίος χρησιμοποιείται για παρκάρισμα αυτοκινήτων.
    • Αυτοκίνητα και ελεγχόμενους χώρους στάθμευσης σε όλο το κέντρο.


    Ποδήλατα Παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πανελλήνια ποδηλατοδρομεία θα γίνει την 10η Μαίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, ανάμεσα σ΄αυτές συμμετέχουν και τα Τρίκαλα.
    Λεπτομέρειες για αυτή την μεγάλη ποδηλατοπορεία θα ξέρουμε σύντομα.
    Όπως επίσης και γαι την εκδήλωση που έγινε πέρυσι για τους Πεζούς και τα άτομα με ειδικές ανάγκες παιδικά καροτσάκια, κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 10 μαιου θα ειμαστε ολοι καβαλα στα ποδηλατα μας περιμενουμε τισ λεπτομεριες...
    χαρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή