Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Τα Τρίκαλα η τελευταία θεσσαλική πόλη χωρίς ποδηλατοδρόμους


Ο Δήμαρχος Τρικκαίων έβαλε το συμφέρον των Τρικαλινών πολιτών σε κατώτερη μοίρα από το συμφέρον ορισμένων και λίγων καταστηματαρχών.

Λάρισα, Βόλος και Καρδίτσα έχουν μπει από καιρό στις πρώτες πόλεις οι οποίες ορισμένες έχουν αποκτήσει(Καρδίτσα-Λάρισα) ποδηλατοδρόμους και ορισμένες θα αποκτήσουν σύντομα ένα άρτιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων (Βόλος).
Η μόνη Δημαρχία η οποία αδιαφόρησε προκλητικά - ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις σαν πόλη – για να κατασκευάσει ποδηλατοδρόμους ήταν των Τρικάλων.
Την ευθύνη σ΄αυτό το θέμα την έχει προσωπικά ο δήμαρχος Τρικκαίων Μ. Ταμήλος ο οποίος εξέφρασε μια ρουσφετολογική πολιτική του δήθεν "πολιτικού κόστους" η οποία στη λογική του ερμηνεύεται ότι αν φτιάξει ποδηλατοδρόμους θα έχει διάφορες αντιδράσεις από καταστήματα και καταστηματάρχες και ποιος ξέρει ποιους άλλους έχει στο μυαλό του ο Δήμαρχος Τρικκαίων.
Οι δήμαρχοι του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας είχαν όλοι τους αντιδράσεις από διάφορους δημότες, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να δημιουργήσουν ποδηλατοδρόμους.
Μόνο ο Δήμαρχος Τρικάλων έβαλε το συμφέρον των Τρικαλινών πολιτών σε κατώτερη μοίρα από το συμφέρον ορισμένων και λίγων καταστηματαρχών.
Οι περισσότεροι καταστηματάρχες του Βόλου, της Λάρισας και της Καρδίτσας με τους ποδηλατοδρόμους είδαν την άνεση με την οποία κατέβαιναν πλέον στο κέντρο της πόλης οι δημότες και είδαν ότι με τους ποδηλατοδρόμους αυξήθηκε σημαντικά η πελατεία τους.
Δυστυχώς η Δημαρχία Τρικάλων της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Μ. Ταμήλος έχασε και το τρένο των ποδηλατοδρόμων όπως έχασε προ πολλού και το τρένο Τρίκαλα - Παλιοφάρσαλα. (Φώτο : Ποδηλατοδρόμος της Λάρισας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου