Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται οι Ποδηλατόδρομοι στα Τρίκαλα

Στο επίκεντρο οι ποδηλατοδρόμοι

"ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων υπό τη μορφή «σταυρού» ο οποίος θα ξεκινάει από το σταθμό του ΟΣΕ και θα φτάνει μέχρι την περιοχή της Μπάρας και ο άλλος ο κάθετος θα είναι παράλληλα προς το Ληθαίο", ανέφερε για να συμπληρώσει ότι "θα προσπαθήσουμε, να εντάξουμε το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ καθώς φαίνεται ότι ανοίγουν ορισμένοι δίαυλοι για τους ποδηλατοδρόμους.
Στοίχημα για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων τόσο εντός του Πολεοδομικού συγκροτήματος των Τρικάλων, όσο και εκτός αυτού, προς τις πλησιέστερες Τοπικές Κοινότητες, έχει βάλει η δημοτική αρχή Τρικκαίων.
Στόχος του εγχειρήματος αυτού είναι να δοθεί η δυνατότητα της άσκησης στους λάτρεις του ποδηλάτου, που ευτυχώς για τα Τρίκαλα είναι αρκετοί μιας και δικαίως η πόλη έχει χαρακτηριστεί και ως πόλη των ποδηλάτων.
Μελέτη
Έτσι σύμφωνα με τα όσα ανέφερε με χθεσινές του δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των τοπικώνΜέσων Ενημέρωσης ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την ένταξη του Μύλου Ματσόπουλου και των παλιών φυλακών στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα ξεκινήσουν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης για τους ποδηλατοδρόμους.
Σύμφωνα με το δήμαρχο ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής προβλέπει τη δημιουργία "ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων υπό τη μορφή «σταυρού» ο οποίος θα ξεκινάει από το σταθμό του ΟΣΕ και θα φτάνει μέχρι την περιοχή της Μπάρας και ο άλλος ο κάθετος θα είναι παράλληλα προς το Ληθαίο", ανέφερε για να συμπληρώσει ότι "θα προσπαθήσουμε, να εντάξουμε το έργο αυτό στο ΕΣΠΑ καθώς φαίνεται ότι ανοίγουν ορισμένοι δίαυλοι για τους ποδηλατοδρόμους.
Παράλληλα μια επιπλέον προοπτική, είναι η δημιουργία ενός ακόμη ποδηλατοδρόμου μέχρι το Πλατανόδασος του Μπάτζιου, και εφόσον καταστεί εφικτό τότε το έργο και ενταχθεί στο Leader τότε να το συνδέσουμε και με αυτό στη Φωτάδα", ανέφερε.
Σκοπός
Απώτερος σκοπός πάντως της δημοτικής αρχής Τρικκαίων φαίνεται να είναι η διασύνδεση των δικτύων ποδηλατοδρόμων πόλεως και περιφέρειας (κοντινές Τοπικές Κοινότητες) ώστε να ενθαρρυνθεί αυτού του είδους η κίνηση με το ποδήλατο, η οποία παραμείνει άκρως φιλική προς το περιβάλλον.
Βαγγέλης Σαμαράς
www.proinoslogosnews.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου