Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Εβδομάδα Ποδηλάτου στα Τρίκαλα



Από 4 μέχρι 10 Μαΐου 2015

Ενίσχυση των γνώσεων των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας, είναι ο στόχος ης «Εβδομάδας Ποδηλάτου και Ασφαλούς Οδήγησης» που διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για μια διοργάνωση από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της 


Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, από 4 μέχρι 10 Μαΐου 2015.
Ο Δήμος Τρικκαίων, με γνώμονα την ενίσχυση της ασφαλούς μετακίνησης πεζών και οδηγών κάθε είδους τροχοφόρων, ξεκινά την προσπάθεια, να ενισχυθεί η γνώση για τη χρήση των μέσων μεταφοράς με ορθό τρόπο. Σε πρώτη φάση, σε συνεργασία με τοΝ Σύλλογο Ματρακάδων Τρικάλων, μαθητές πέντε σχολείων των Τρικάλων θα μάθουν τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης. Συγκεκριμένα, τα σχολεία που συμμετέχουν σ το πρόγραμμα είναι τα εξής:
Δευτέρα 4/5: 3ο και 9ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Τρίτη 5/5: 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Τετάρτη 6/5: 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων
Πέμπτη 7/5: 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Παρασκευή 8/5: 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων
Στους μαθητές θα εξηγηθούν και θα αναλυθούν συγκεκριμένοι τρόπο οδήγησης, θα δοθούν συμβουλές για την κίνησή τους με ποδήλατο, αλλά και θα αναλυθούν τρόποι συντήρησης του ποδηλάτου.
Η δεύτερη φάση, αφορά στη δυνατότητα αξιοποίησης από τους μαθητές, του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων. Όλη την ερχόμενη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, οι μαθητές μπορούν να επισκέπτονται το Πάρκο, προκειμένου να γίνονται ενημερώσεις για τον ΚΟΚ και για τη χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.
Κεντρικό σύνθημα, εξάλλου, της εβδομάδας αυτής για τον Δήμο Τρικκαίων, είναι οι «Ασφαλείς Ορθοπεταλιές». Δίδεται, επομένως, μεγάλη σημασία από τον Δήμο, στην από μικρή ηλικία εκμάθηση των κανόνων με τους οποίος ο κάθε τρικαλινός, πεζός, ποδηλάτης, οδηγός, να μπορεί να κινείται στην πόλη και εκτός αυτής, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους για τον ίδιο και τον συνάνθρωπο. Είναι μια πολιτική που στοχεύει στην Παίδευση των μαθητών και στη διαμόρφωση ουσιαστικής κυκλοφοριακής Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου