Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Χώροι στάθμευσης για δίκυκλα και ποδηλατοστάσια από τον Δήμο Τρικκαίων


Χώροι στάθμευσης δικύκλων θα δημιουργηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης


Πιο ειδικότερα θα δημιουργηθούν στην αρχή και το τέλος των πεζόδρομων βάσει εισήγησης που θέτει προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού το γεγονός ότι η άναρχη στάθμευση δικύκλων κ.λπ., ειδικότερα στις αρχές του κεντρικού πεζόδρομου (Ασκληπιού), αλλά και των παράπλευρων (Βύρωνος, Ιουλιέτας Αδάμ, Καρανάσιου) καθώς επίσης και στην αρχή της οδού Κονδύλη, αποτελεί καθημερινό κι έντονο φαινόμενο, επιτάσσει τη δημιουργία περισσότερων και ειδικά διαμορφωμένων χώρων στάθμευσης.

Με λίγα έξοδα και με μία καλή χωροθέτηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης δικύκλων θα αποτελέσει παρελθόν. Άλλωστε και οι ίδιοι οι δικυκλιστές επιθυμούν να δημιουργηθεί χώρος όπου θα μπορούν να αφήνουν τις μηχανές τους με ασφάλεια.

Αντιστοίχως προτείνεται η εγκατάσταση ποδηλατοστασίων με στόχο να διευκολυνθούν οι ποδηλάτες οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό αριθμό στην πόλη των Τρικάλων.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου