Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Φίλοι του Ποδηλάτου και Φίλοι Ποδηλάτες της Πόλης


«Θα σας ξεκουφάνουμε όσο δεν μας ακούτε»

26 Φεβρουαρίου ώρα 5 μ.μ. στη νέα Πλατεία Δεσποτικού

Εμείς οι φίλοι του ποδηλάτου πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε να δηλώσουμε με την παρουσία μας ότι είμαστε και εμείς εδώ και διεκδικούμε το δικαίωμα της ασφαλής μετακίνησή μας μέσα στη πόλη και όχι μόνο. Μόνιμο αίτημά μας να δημιουργηθεί ένα μόνιμο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που να παρέχει στοιχειώδη ασφάλεια σε όσους αγαπούν το ποδήλατο και το χρησιμοποιούν ως μέσον μεταφοράς και μετακίνησης μέσα στη πόλη.
Με διάφορες εκδηλώσεις και ποδηλατάδες τι πετύχαμε μετά από τρία χρόνια ; Σχεδόν ελάχιστα σε σχέση με τους μεγάλους στόχους που βάλαμε και ορισμένα ΘΑ, όσον αφορά έναν σοβαρό σχεδιασμό ποδηλατοδρόμων στη πόλη των Τρικάλων και μια αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά τη ποιοτική αναβάθμιση μιας περισσότερο φιλικής προς το περιβάλλον φιλοσοφίας μετακίνησης και κινητικότητας των πολιτών.
Τι βλέπουμε πάλι μετά από τρία χρόνια παρουσίας των φίλων του ποδηλάτου,
Αδιαφορία σε έργα υποδομής και προτεραιότητας και αναρωτιόμαστε γιατί γίνεται αυτό σε μια πόλη που το ποδήλατο κυριαρχεί περισσότερο από κάθε άλλη πόλη της Ελλάδος ; Μια πόλη με τόσα πολλά ποδήλατα και ποδηλατιστές και όμως τα Τρίκαλα δεν έχουν περιληφθεί σε κανένα σχέδιο κατασκευής ποδηλατοδρόμων και δεν έχει υποβληθεί κανένα σχέδιο, τόσο από πλευράς Νομαρχίας, όσο και Δημοτικής Αρχής.
Με λίγα λόγια μας έχουν γραμμένους. Περιμέναμε από τη δημοτική αρχή να πάρει σοβαρά τα αιτήματα μας και να προβεί σ΄ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ποδηλατοδρόμων και ανταυτού η παρουσία της μόνο σε γιορτές όπως : «Η μέρα χωρίς αυτοκίνητο» και σε μικρά έργα, χωρίς ωστόσο να λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα των Τρικαλινών ποδηλατιστών, με αποτέλεσμα μέσα σε τρία χρόνια να έχουμε τουλάχιστον 50 ατυχήματα ποδηλατιστών στην πόλη και ορισμένα σοβαρά και εκατοντάδες άλλα τα οποία δεν έχουν έρθει σε γνώση μας.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Μέσα στις τόσες οικονομικές δυσκολίες που έχουμε, η μετακίνησης μας μέσα στη πόλη κάθε χρόνο γίνεται και αυτή δυσκολότερη και το αυτοκίνητο εξακολουθεί να απολαμβάνει την κυριαρχία του, το ενδιαφέρον και τα κονδύλια της Δημοτικής και νομαρχιακής Αρχής μόνο πάρκιγκ και παρκόμετρα και αυτοκινητοδρόμους χωρίς τις απαιτούμενες σηματοδοτήσεις με δεκάδες ατυχήματα κ.ά. και κανένα δυστυχώς μεγάλο μέτρο-έργο για τους εκατοντάδες ποδηλατιστές της Πόλης και άλλες ευπαθείς ομάδες.
Για αυτό το λόγο συνεχίζουμε τον αγώνα μας εμείς οι Φίλοι του Ποδηλάτου Τρικάλων και οι νέοι Φίλοι Ποδηλάτες της Πόλης και όσοι άλλοι πιστοί προσέλθετε, (όσοι ασχολούνται αθλητικά και αγωνιστικά με το ποδήλατο (Σύλλογοι-σωματεία), ή έχουν χόμπι το ποδήλατο (ποδηλατοπορείες μεγάλων αποστάσεων-του βουνού κ.ά) αλλά και άλλοι Τρικαλινοί που μετακινούνται κάθε μέρα με το ποδήλατο, ενεργοί πολίτες που τους αρέσει το ποδήλατο και δεν αποφασίζουν να πάρουν ποδήλατο, γιατί βλέπουν τις δυσκολίες που υπάρχουν στους δρόμους, λάτρεις των Παλιών Ποδηλάτων Απλοί πολίτες που θέλουν μια διαφορετική και ανθρώπινη πόλη ελάτε όλοι.
Ελάτε όλοι σε μια Συνάντηση- Παρουσία κ.α.: «Να τους ξεκουφάνουμε, όσο δε μας ακούνε». Να τους ξεκουφάνουμε με τη παρουσία σας, να τους ξεκουφάνουμε με τα Ποδήλατά μας. Κάθε τελευταία Πέμπτη έκαστου μήνα στην πλατεία Παλιού Δεσποτικού. Πρώτη Πέμπτη 26-2-2009 ώρα 5 μ.μ. Ελάτε να Συναντηθούμε και πάλι, να ανταλλάξουμε ιδέες, ελάτε να τους «Ξεκουφάνουμε όσο δεν μας ακούνε». Θα λειτουργεί και «παζάρι παλιών ποδηλάτων». Όσοι θέλουν να μαθαίνουν τα νέα των Φίλων του Ποδηλάτου και των Φίλων Ποδηλατιστών Πόλης κι άλλα σχετικά νέα http://filoipodilatou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου