Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

13/5/2005 «Το ποδήλατο βοηθάει σοβαρά την υγεία»

Θέλουμε τους δρόμους και τους θέλουμε ΤΩΡΑ

Σάββατο 14 Μαίου η πρώτη εαρινή εξόρμηση
«Το ποδήλατο βοηθάει σοβαρά την υγεία»

Οι κάτοικοι της χωριού κάποτε κάλεσαν ένα γιατρό για να της σώσει από την ελονοσία που μάστιζε χρόνια της κατοίκους του χωριού και η μετακίνηση της πια μέσα στο χωριό ήταν πολύ δύσκολη από τα σμήνη των κουνουπιών που ελλόχευαν στον παρακείμενο έλος –βάλτο που εισέβαλαν νύχτα και μέρα μες στο χωριό.
Όταν έφτασε ο γιατρός στο χωριό είδε τα πράγματα, εξέτασε της ασθενείς και την γύρω περιοχή και κατάλαβε αμέσως ποια ήταν λύση του προβλήματος. Δηλαδή η αποξήρανση του έλους –βάλτου. Αλλά γιατρός ήταν λίγο πονηρός, όταν διαπίστωσε την άγνοια των χωρικών σκέφθηκε πως από την άγνοια της θα μπορούσε να κερδίσει πολλά. Γι αυτό δεν είπε την αλήθεια της χωρικούς, δηλαδή ό΄τι η λύση ήταν απλή και με λίγα χρήματα θα λάμβανε αμέσως τέλος το πρόβλημα της, αλλά της πρότεινε την εξής θεραπεία : Για δέκα μέρες το χρόνο να κάνουν γυμναστική, τρέχοντας γύρω από το έλος και γενικά να τρέχουν μέσα και έξω από το χωριό για να μην της φτάνουν και της τσιμπούν τα κουνούπια.
Για να της ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο της κατοίκους στο τρέξιμο της διοργάνωσε και διάφορες εκδηλώσεις, της να ασχολούνται με την ζωγραφική και μάλιστα προκήρυξε και ένα διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα η «υγεία της και τα κουνούπια» και ένα διαγωνισμό ο ποιο υγιής γέρος του χωριού που κατάφερε να γλιτώσει από το κουνούπια και δεν είχε ακόμη πεθάνει από την ελονοσία θα έπαιρνε το πρώτο βραβείο του χωριού. Για δέκα μέρες αυτά και άλλα πολλά έκανε ο γιατρός δηλαδή κάτι διαλέξεις ενημερωτικές πως θα μπορούσαν να αποφύγουν τα κουνούπια και άλλα πράγματα που πραγματικά οι κάτοικοι του χωριού για δέκα μέρες είχαν ξεχάσει εντελώς τα κουνούπια και την ελονοσία. Και όλα αυτά γιατί, αν της έλεγε την αλήθεια θα τελείωνε αμέσως η δουλειά του και θα έχανε και τη περίοπτη θέση που του είχαν δώσει οι χωρικοί.
Αλλά μετά το δεκαήμερο τα κουνούπια επανήλθαν στο χωριό δριμύτερα αλλά ο γιατρός έστησε το ιατρείο του και έκανε χρυσές δουλειές χάρις στο έλος και τα κουνούπια. Στρογγυλοκάθισε για τα καλά και κέρδιζε πολλά από τα κουνούπια και της΄άλλα παράσιτα του βάλτου-έλους και σε λίγο από τα πολλά λεφτά έγινε ο άρχοντας του χωριού και συντηρούσε και φύλαγε το έλος – βάλτο και τα κουνούπια. Αλλά κάθε δέκα μέρες το χρόνο έκανε της απαραίτητες εκδηλώσεις για να ανακουφίζονται και λίγο οι απονήρευτοι χωρικοί που ακόμα δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί τα κουνούπια και η ελονοσία δεν μπορούσαν να φύγουν από το χωριό και να περπατούν πάλι ασφαλείς και υγιείς της δρόμους και να μην κινδυνεύουν από τα κουνούπια.
Αλλά μετά από καιρό……
Το τέλος της της ιστορίας θα το γράψετε της εσείς.
Καλή φαντασία, καλή επιτυχία και καβαλήστε τα ποδήλατά της και προσοχή !! Πολλά πράγματα κυκλοφορούν ακόμη ανεξέλεγκτα στη πόλη. Καλούμε όλους της φίλους του ποδηλάτου να καβαλήσουν τα ποδήλατα της και το ερχόμενο Σάββατο 14/5/05 το πρωί από την 11 π.μ. όλοι στο Κέντρο Ακακίες στη συνοικία Ζωοδόχο πηγής στο καφενείο λίγο πριν από της γραμμές του τραίνου του ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής. Έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου