Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ημέρα χωρίς Μηχανές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ημέρα χωρίς Μηχανές

Αναζητήσαμε στα Τρίκαλα μετά από τέσσερα χρόνια ένα Ποδηλατοδρόμο και τον Ανακαλύψαμε στο Μεγαλοχώρι !!!

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα….


Μπράβο στο Δήμο Εστιώτιδας που μας διδάσκει τι θα πει ποδηλατοδρόμος!!
Ένας δήμος που έκανε πράξη τις εξαγγελίες του. Και έφτιαξε ένα ζηλευτό δίκτυο ποδηλατοδρόμων για τις ευαίσθητες κυρίως ηλικίες όπως είναι τα παιδιά και οι μαθητές, που βρίσκονται κάθε πρωί στους δρόμους και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βρεθούν κάτω από τις οποιανδήποτε ρόδες αυτοκινήτων και όχι μόνο.
Το έχουμε πει και το έχουμε διακηρύξει από την αρχή της δράσης μας ότι η Πόλη υπάρχει για τους ανθρώπους και όχι για την εξυπηρέτηση μόνο των μηχανών. Αλλά δυστυχώς μια ολόκληρη δημαρχιακή θητεία διανύσαμε και το μόνο που έκανε η σημερινή δημοτική αρχή ήταν μια βόλτα στα Μεγάλα Καλύβια με τους Φίλους του Ποδηλάτου και μερικά καπελάκια για να θυμάται ότι, πόσο εύκολα είναι να καπελώσει κανείς κάποιον και πόσο δύσκολο είναι να κάνει ένα απλό έργο για τους εκατοντάδες ποδηλατιστές των Τρικάλων που κινδυνεύουν κάθε μέρα.
Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητα καθιερώθηκε να γιορτάζεται πανευρωπαϊκά στις 22 Σεπτεμβρίου, κάτω από την πίεση των κινημάτων των πολιτών. Αλλά εδώ στα Τρίκαλα μείναμε μόνο στους εορτασμούς. Παρά τις εξαγγελίες όλων ότι θα συμβάλουνε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη με συγκεκριμένα μέτρα. Είδαμε ανταυτού μερικούς πεζόδρομους ακόμη χωρίς να έχουν αποδοθεί ακόμη οι προηγούμενοι πεζόδρομοι στον Πεζό!!. Και οι νέοι πεζόδρομοι έχουν την ίδια τύχη, Πάρκιγκ των αυτοκινήτων με πλάκες Πηλίου !!
Ανταυτού πάλι μέριμνα για το αυτοκίνητο και καμιά χάραξη με το ειδικό χρώμα τουλάχιστον ενός διαδρόμου –ποδηλατοδρόμου στις μεγάλες αρτηρίες που μπαίνουν όλοι οι ποδηλάτες της Πόλης. Περιττό να τονίσουμε ότι το «Βέρα στο δεξί» έκανε πολύ περισσότερα για να τονίσει τη διαφορετικότητα και την αναγκαιότητα της χρήσης του ποδηλάτου στα Τρίκαλα.
Για μια ακόμη φορά δεν θα λυπηθούμε κόπο και χρόνο για να διαδώσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση - κυβέρνηση τοπική αυτοδιοίκηση, κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Απελευθέρωση πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών από αυτοκίνητα, και άλλα αντικείμενα που εμποδίζουν την κίνηση
• Ανυποχώρητη εφαρμογή του ΚΟΚ και βελτίωσή του για το σεβασμό των πεζών και των ποδηλάτων, και ιδιαίτερα εκεί που έχουν προτεραιότητα, όπως οι διαβάσεις κτλ.
• Αναστολή του προγράμματος κατασκευής γκαράζ σε ελεύθερους χώρους
• Μείωση των θέσεων στάθμευσης στις κεντρικές περιοχές των Τρικάλων και των συνοικιών. Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, όπως αρχίζει να εφαρμόζεται έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν αποτρέπει την προσέλκυση αυτοκινήτων
• Φθηνά δημόσια αναβαθμισμένα μέσα συλλογικής μεταφοράς. Αναδιάρθρωση και ενίσχυσή τους
• Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για το σεβασμό των δικαιωμάτων των πεζών και ποδηλατών, για την ουσιαστική μείωση των ταχυτήτων των οχημάτων και τη χρήση κατά προτεραιότητα μέσων μαζικής μεταφοράς
• Ενθάρρυνση της χρήσης του σιδηρόδρομου και της ποδηλασίας
ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου