Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

3/6/2005 Όλοι στους δρόμους


Φίλοι Ποδηλατιστές

την Κυριακή 10 π.μ. όλοι στους δρόμους να βροντοφωνάξουμε

Είμαστε και εμείς εδώ !!

Ανοιχτή επιστολή προς το Νομάρχη Τρικάλων

Κ. Νομάρχη μετά το πράσινο φως που πήρατε για τη βελτίωση της ε.ο Τρικάλων –Καλαμπάκας ένα έργο που πραγματικά πέρα από την ασφαλή κυκλοφορία των οδηγών και τη διευκόλυνση που θα παράσχει σε χιλιάδες επισκέπτες των Μετεώρων και των άλλων πολιτιστικών μνημείων θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και ένα ακόμη παράγοντα που θα συμβάλει γενικότερα στην καλύτερη πρόσβαση επισκεπτών προς Καλαμπάκα και αντίστροφα Τρίκαλα. Ο παράγοντας αυτός είναι η χρήση του ποδηλάτου που πιστεύουμε θα περιληφθεί μέσα στον σχεδιασμό του εν λόγου δρόμου με την κατασκευή των αντίστοιχων λωρίδων ποδηλατοδρόμων εκατέρωθεν των δύο πλευρών.( και όχι βέβαια δίπλα στον αυτοκινητόδρομο)

Για την ανάγκη της ενημέρωσης, σας γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετοί φίλοι του ποδηλάτου από την περιοχή Καλαμπάκας οι οποίοι κινούνται συχνά στον εν λόγω οδικό άξονα- διαδρομή και αντίστροφα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι η ανάγκη των εκατομμυρίων επισκεπτών των Μετεώρων από διάφορες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Σας είναι γνωστό ότι οι ευρωπαίοι, όχι μόνο κουβαλούν στις αποσκευές του πάντα τα ποδήλατα τους αλλά έχοντας της βεβαιότητα ότι βρίσκονται σε έδαφος της Ε.Ε τα χρησιμοποιούν ευρύτατα όπου σταθμεύουν. Επίσης ξέρετε πολύ καλά ό,τι η Ε. Ε Ευρώπη έχει δώσει μεγάλη προτεραιότητα στη χρήση του Ποδηλάτου με αντίστοιχα έργα.

Αυτός ο δρόμος των 20 χιλιομέτρων μεταξύ Τρικάλων και Καλαμπάκας με τους εκατέρωθεν ποδηλατοδρόμους θα αποτελέσει πραγματικά ένα σημαντικό έργο πολιτισμού. Και τούτο για ο οδικός άξονας Τρικάλων –Καλαμπάκας διαθέτει πολλούς σταθμού αναψυχής και πολιτιστικά μνημεία κατά μήκος του δρόμου και η διευκόλυνση με παράπλευρους ποδηλατοδρόμους θα δημιουργήσει πραγματικά ένα σημαντικό πολιτιστικό πνεύμονα όλης της Περιοχής. Οι εκατέρωθεν ποδηλατοδρόμοι θα ενώσουν και θα μειώσουν σημαντικά την πρόσβαση μεταξύ των δυο Πόλεων και όχι μόνο. Θα δώσουν προς κοινή ωφέλεια, ανάπτυξη στη γενικότερη κοινωνική και πολιτιστική ζωή των πολιτών Τρικάλων –Καλαμπάκας αλλά και των ενδιάμεσων χωριών που υπάρχουν εκατέρωθεν του οδικού άξονα Τρικάλων – Καλαμπάκας.

Πιστεύουμε κ. Νομάρχη ότι αντιλαμβάνεστε το κοινό όφελος και τι σημαντικός πόλος ανάπτυξης θα αποτελέσει ένα τέτοιο έργο. Τι πρωτοτυπία θα αναδειχθεί για όλη την Ελλάδα και τι ενδιαφέρον θα εκδηλωθεί από κοινωνικούς, πολιτιστικούς παράγοντες, ΜΜΕ από παντού, από ένα τέτοιο έργο. Δρόμοι γίνονται παντού στην Ελλάδα. Αλλά ένας ποδηλατοδρόμος σε μια εξόχως διαδρομή 20 χιλιομέτρων σε μια περιοχή απείρου πολιτιστικού και φυσικού ενδιαφέροντος όπως είναι : Μετέωρα-Σπήλαιο Θεόπετρας - Αρχαία Φαλώρεια και τόσα άλλα θα συγκεντρώσει το πανελλήνιο ενδιαφέρον. Στο χέρι σας είναι να συνδέσετε τη νομαρχιακή θητεία σας με ένα τόσο μεγάλο πολιτιστικό έργο που στοιχίζει ελάχιστα, αλλά το κοινωνικό, πολιτιστικό, και οικονομικό όφελος είναι απείρως πολύ μεγάλο.

Εμείς οι φίλοι του Ποδηλάτου είμαστε καθημερινοί πολίτες που επιλέγουμε να μετακινηθούμε με το ποδήλατο μας μέσα στις πόλεις και έξω από αυτές. Προωθούμε τη χρήση του ποδηλάτου σαν μέσου μεταφοράς μετακίνησης και ψυχαγωγίας, γιατί το ποδήλατο βοηθά σοβαρά την υγεία, συμβάλει στην ανάπτυξη της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής αλλά συγχρόνως βοηθά στην καταπολέμηση των μεγάλων πληγών που μαστίζουν τις σημερινές πόλεις όπως είναι : Το κυκλοφοριακό και τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Η υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών από την κυρίαρχη και ανεξέλεγκτη πολλές φορές χρήση ορισμένων μέσων μεταφοράς είναι πια δεδομένη και δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Πιστεύουμε ό,τι από τις ίδιες ανησυχίες διακατέχεται και η Νομαρχιακή Aυτοδιοίκηση Τρικάλων και θα συμβάλει με συγκεκριμένα έργα και μέτρα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, έργα που έχουν να κάνουν με τη χρήση του ποδηλάτου και άλλες ήπιες μορφές μέσων για τις μετακινήσεις των πολιτών. « Οι Φίλοι Ποδηλάτου».Τηλ. Επικοινωνίας 2431/033259

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου