Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

27/5/2005 Είμαστε και εμείς εδώ

Η δεύτερη εαρινή εξόρμηση

Είμαστε και εμείς εδώ !!


Το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που θα σώσει την αγοραστική δύναμη των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου και των νέων κέντρων αγοράς της πόλης

Οι λωρίδες των σταθμευμένων αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και στους βασικούς σταυρωτούς άξονες, συν ένα μικρό μέρος του πεζοδρομίου να αξιοποιηθούν για ποδηλατοδρόμους και για την απρόσκοπτη κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο μετακίνησης που θα σώσει την αγοραστική δύναμη του ιστορικού κέντρου και των νέων κέντρων της αγορά της πόλης.

Όχι αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης και στους βασικούς σταυρωτούς άξονες της πόλης. Το μέτρο αυτό είχε μεγάλη επιτυχία σε αρκετές πόλεις, μεταξύ αυτών και στη πόλη του Βόλου. Το μέτρο είχε μεγάλη επιτυχία έδωσε νέα πνοή στην κυκλοφορία πεζών, ποδηλατιστών και άλλων τροχοφόρων. Αναζωογόνησε την αγορά δηλαδή τα νέα και παλιά εμπορικά κέντρα μετά από την επίθεση που δέχθηκαν από τα περιφερειακά μεγαλοκαταστήματα με τα δωρεάν πάρκιγκ. Ο Βόλος δεν εφάρμοσε ελεγχόμενη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ένα μέτρο που στα Τρίκαλα δοκιμάστηκε στο παρελθόν και απέτυχε. Είπε όχι στις διαχωριστικές νησίδες στους κεντρικούς δρόμους (δρόμοι με τόση χαμηλές ταχύτητες - εντός οικιστικής ζώνης - είναι αδιανόητο να υπάρχουν διαχωριστικές νησίδες που μόνο προβλήματα στη κυκλοφορία δημιουργούν)

Εμείς οι φίλοι του ποδηλάτου Δε θέλουμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα, άλλωστε και εμείς οι ίδιοι οδηγούμε αυτοκίνητο. Θέλουμε απλά να υπενθυμίσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως είμαστε και εμείς εδώ. Η πρόσβαση στη πόλη ανήκει σε όλους. Να θεσμοθετηθεί η προτεραιότητα του ποδηλάτου ως προς τα υπόλοιπα οχήματα. Το ποδήλατο παραμένει το πιο φιλικό για το περιβάλλον μέσο μετακίνησης. Απαιτεί πολύ λίγες πρώτες ύλες για να κατασκευασθεί. Λειτουργεί χωρίς καύσιμα και δεν μολύνει το περιβάλλον ηχητικά ή με καυσαέρια. Η χρήση του ποδηλάτου επιτρέπει στους πολίτες να συναντιόνται μεταξύ τους, να επικοινωνούν και να διατηρούν στενή επαφή με τις εξελίξεις στην πόλη τους, να παρακολουθούν τις αλλαγές και τις ανάγκες της, να χαίρονται τις ομορφιές της και να κάνουν άνετα τα ψώνια τους.

Να παρθούν άμεσα μέτρα για την μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης και να προταθεί γρήγορα η μελέτη ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων Οι ποδηλατοδρόμοι και το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που θα σώσει την ιστορική μνήμη της πόλης, θα βοηθήσει την τοπική επιχειρηματικότητα που σήμερα δέχεται απανωτά πλήγματα. Θα βοηθήσει την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Θα δημιουργήσεις πολλές νέες εναλλακτικές και βιώσιμες μορφές ψυχαγωγίας. Θα τονώσει την αγοραστική δύναμη και θα λύση τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που μαστίζουν τις σύγχρονες πόλεις : Το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της ρύπανσης, και να μη ξεχνάμε ότι η ποδηλασία ταυτόχρονα, γυμνάζει τον οργανισμό, βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους. Το Ποδήλατο : «Βοηθάει σοβαρά την υγεία».

Εμείς οι πολίτες και «Φίλοι του Ποδηλάτου» χρησιμοποιούμε το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς, μετακίνησης και ψυχαγωγίας τόσο μέσα στην πόλη όσο και έξω από αυτή και χρειαζόμαστε έργα που θα διευκολύνουν τους πεζούς και τους ποδηλατιστές και συγχρόνως θα βοηθήσουν στον περιορισμό της χρήσης των Ι.Χ..Γι αυτό τον λόγω μαζευόμαστε και βρισκόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα (σαν ποδηλάτες) και συζητάμε όλα τα θέματα που μας απασχολούν και συγχρόνως οργανώνουμε ψυχαγωγικές και υγιεινές διαδρομές. Γίνε και εσύ φίλος του ποδηλάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου