Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

8/4/2005 Εαρινή εξόρμηση

8/4/2005

Μια Πόλη με ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων δε δικαιούται να μη έχει ποδηλατοδρόμους

Οι «Φίλοι του Ποδηλάτου» στην πρώτη εαρινή εξόρμηση

Ποδηλασία: αστείρευτη και εξαίρετη πηγή νεότητας!

Με το σύνθημα : «Το ποδήλατο βοηθάει σοβαρά την υγεία» οι «φίλοι του ποδηλάτου » ετοιμάζονται για την πρώτη εαρινή εξόρμηση που σκοπό έχει να επαναφέρει το ποδήλατο σε καθημερινή χρήση γιατί βοηθάει σοβαρά την υγεία και να επαναφέρει την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου στις πόλεις και τα χωριά του νομού. Το ποδήλατο είναι το πιο οικονομικό, καθαρό και υγιεινό μέσο μεταφοράς και αποτελεί μία γρήγορη και οικονομική λύση και λύνει τα δύο σημαντικότερα προβλήματα των σύγχρονων πόλεων: Το κυκλοφοριακό και το πρόβλημα της ρύπανσης, χωρίς να ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα, γυμνάζει τον οργανισμό και βοηθά αποτελεσματικά στην καταπολέμηση του άγχους.

Εμείς οι πολίτες και φίλοι του ποδηλάτου που επιλέγουμε να μετακινηθούμε με το ποδήλατο μέσα στις πόλεις μας χρειαζόμαστε έργα που θα διευκολύνουν τους πεζούς και τους ποδηλατιστές αλλά συγχρόνως θα βοηθήσουν και στον περιορισμό της χρήσης των ΙΧ. Γιατί δύο ρόδες είναι πάντα προτιμότερες από τέσσερις; Γιατί το ποδήλατο σε γυμνάζει, σου φτιάχνει τη διάθεση, σου δίνει υγεία, σε ομορφαίνει. Γιατί χάρη στο ποδήλατο κερδίζεις χρόνο, νικάς τις αποστάσεις και το σημαντικότερο ταιριάζει και στα δύο φύλα και σ' όλες τις ηλικίες. Ένα ποδήλατο είναι πολύτιμος σύντροφος στις βόλτες, στη διασκέδαση και την άθληση.

Αν σκέφτεστε να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας ή έχετε ήδη αρχίσει να κάνετε κάποιες αλλαγές προς ένα υγιεινότερο τρόπο ζωής, θα βρείτε ότι η ποδηλασία μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε ακριβώς αυτό. Ποδηλασία: Μια αστείρευτη και εξαίρετη πηγή νεότητας!

Το ποδήλατο

Ένα σύγχρονο ποδήλατο ζυγίζει 10-15 κιλά και προσφέρεται σε διάφορα μεγέθη ανάλογα με το σώμα του αναβάτη. Μπορεί να μεταφέρει ένα άτομο (και δεύτερο για μικρές αποστάσεις) καθώς και αντικείμενα βάρους μέχρι 30 κιλά στη σχάρα. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 30-40 χιλιομέτρων την ώρα στην ευθεία και να ανέβει ακόμα και μεγάλες ανηφόρες χωρίς ιδιαίτερο κόπο με τη χρήση ταχυτήτων. Ένα μέσο σύγχρονο ποδήλατο κοστίζει σήμερα από 40.000 έως 200.000 δραχμές.

Για λόγους παιδευτικούς, οικονομίας και υγιεινής ζωής Ο δήμος Τρικάλων και οι άλλοι δήμοι του νομού να καθιερώσουν μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο κάθε μήνα. Φίλοι ποδηλάτες τηλεφωνήστε τώρα ! Γίνετε και εσείς «Φίλοι του Ποδηλάτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου