Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Γέμισε η πόλη από ποδηλάτες

Μετά την Ποδηλατάδα

Το λόγο έχει τώρα η Δημοτική Αρχή να διευκολύνει με λωρίδες κυκλοφορίας (ποδηλατοδρόμους) τους ποδηλατιστές

Από προχθές κάτι έχει αλλάξει στην πόλη και ξαφνικά η πόλη γέμισε ποδήλατα και ποδηλατοστάσια. Πολλοί Τρικαλινοί ενθαρρυνθήκαν από τις εκδηλώσεις και τις προτροπές των «Φίλων του Ποδηλάτου» ό, τι τελικά : Το Ποδήλατο βοηθάει σοβαρά την υγεία και ξεχύθηκαν στους δρόμους, ξεσκόνισαν και λάδωσαν τα ποδήλατα τους και το ποδήλατο μπήκε ξανά στην καθημερινή ζωή των Τρικαλινών πολιτών.

Εκατοντάδες ποδηλατιστές από χθες Δευτέρα εμφανίστηκαν ξανά στους δρόμους με φορτωμένα τα ποδήλατα τους με ψώνια και άλλα είδη καθημερινής χρήσεως. Το λόγω έχει τώρα οι Δημοτική αρχή να ενθαρρύνει περισσότερο τους ποδηλατιστές χαράσσοντας λωρίδες ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ σε ορισμένους δρόμους της πόλης. Για να διευκολύνονται οι ποδηλατιστές και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά που όπως φάνηκε και από την ποδηλατάδα είναι πάρα πολλά τα παιδιά που χρησιμοποιούν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους . Επίσης εκείνο που διαπιστώθηκε από τις εκδηλώσεις είναι χρήση του ποδηλάτου από πολλές γυναίκες και μάλιστα γυναίκες που έχουν μετατρέψει το ποδήλατο σε βολικό απλό και χρήσιμο μεταφορικό μέσο πολλών κιλών βάρους.

Δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να μείνει αδιάφορη μπροστά σ΄ αυτό το δίκαιο αίτημα των Τρικαλινών ποδηλατιστών που τείνει να ξεπεράσει όλες τις μέχρι τώρα αδικίες που υφίστατο για χρόνια η χρήση του ποδηλάτου και προσδοκίες των φίλων του ποδηλάτου. Οι Τρικαλινοί είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν τη χρήση του ποδηλάτου γιατί εκτός του ότι συμβάλει σε πολλά πράγματα είναι και ένα αγαπημένο μέσο μεταφοράς των Τρικαλινών. Το «Μικρό Πεκίνο» της Ελλάδος έχει πολιτογραφηθεί και ήταν κοινή διαπίστωση εκατοντάδων επισκεπτών ότι το πρώτο πράγμα που τους έκανε εντύπωση λίγα χρόνια πιο πριν ήταν το ποδήλατο στην πόλη των Τρικάλων. Δεν υπάρχει Τρικαλινό σπίτι που να μην έχει και ένα ποδήλατο. Τα Τρίκαλα είναι η «Πόλη του ποδηλάτου» περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να θεσμοθετήσει το σύνθημα και δώσει προτεραιότητα στο ποδήλατο και να οργανώσει νέες γιορτές και συνέδρια, εκδηλώσεις κ.α που θα συμβάλουν και θα επιβάλουν το ποδήλατο και θα αναδείξουν τα Τρίκαλα μια πόλη πρότυπο για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και για ένα έργο που θα υπερηφανεύονται αύριο τα παιδιά μας.

Η χρήση του ποδηλάτου έχει πολλαπλά οφέλη. Μια διαπίστωση που από χρόνια έχουν ενστερνισθεί όλες οι ευρωπαϊκές πόλεις γι αυτό δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στους ποδηλατοδρόμους και στην διάδοση του ποδηλάτου στην Πόλη. Ήταν επίσης κοινή διαπίστωση των ποδηλατιστών που συμμετείχαν στην ποδηλατάδα η ανάδειξη σ΄ όλο το μεγαλείο η ανάπτυξη της κοινωνικής ζωής. Άγνωστοι μεταξύ τους ποδηλατιστές μέσα σε δύο ώρες μια συμβολική ποδηλατάδα τους ένωσε για 2 ώρες και τους χάρισε ανεπανάληπτες στιγμές αναψυχής, καθαρού αέρα και διασκέδασης.

Οι «φίλοι του ποδηλάτου» σας καλούν σ΄ ένα καινούργιο τρόπο ζωής όπου η αξία του ανθρώπου αναδεικνύεται σ΄ όλο το μεγαλείο της σ΄ένα τρόπο ζωής όπου οι σχέσεις των ανθρώπων αποκτούν νόημα και διάσταση φίλοι του ποδηλάτου συναντιούνται τακτικά και οργανώνουν ποδηλατάδες, συζητούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες οργανώνουν εκδηλώσεις για την διάδοση του ποδηλάτου. Διαμαρτύρονται για την έλλειψη υποδομών που χαρακτηρίζει τις σύγχρονες πόλεις και συμβάλουν γενικά στην προστασία της ζωής των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου